Reservation
Contactgegevens

Definitieve prijs kan afwijken na het inspecteren van uw auto in onze vestiging.

Polijsten doffe autolak

Een autolak die niet onderhouden wordt (vooral rode lak), gaat krijten. Er ontstaat een dof laagje bovenop de lak. Die doffe laag wordt steeds dikker als er niets aan gedaan wordt. De veroudering zit dan steeds dieper in de lak, vaak ook dieper dan de krassen. Op den duur ontstaan kleine barstjes in de lak, het zogenaamde craquelé-effect.

Als de lak er zo slecht aan toe is valt er niet veel meer te redden. Maar je kunt de lak altijd nog polijsten om een beter resultaat te krijgen. Alleen gaat het wel heel veel uren werk kosten en het blijft gokken hoe goed de lak weer bijkomt. Ook is het onderhoud daarna wel intensiever dan bij een goede lak. Oude lak met barstjes zul je voortdurend moeten voeden met een goede autowax. Iedere maand een waxlaag, minimaal!

Vooral bezitters van oudere auto's krijgen met doffe lak te maken. Zeker als de vorige eigenaar slecht met de auto is om gegaan.

Dat lak gaat verkrijten (dat wil zeggen dat er als het ware een witte poedervorming uit de verf komt). Het gebeurt door uv-straling en vervuiling. Soms wordt tientallen jaren achtereen de lak van klassiekers niet meer onderhouden met een waxlaag. Deze krijtlaag moet je dus wegpolijsten en dat is nooit zonder risico. Maar wel de enige manier om een mooi resultaat te halen.


Wilt u direct een online afspraak maken bij Endes Car Wellness? Klik dan hier. Voor meer informatie kunt u gebruik maken van ons contactformulier.

Polijsten doffe autolak
Uw bericht is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

Uw aanvraag is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

error
Fout

Onbekende fout. Probeert u het later nog een keer.