Reservation
Contactgegevens

Definitieve prijs kan afwijken na het inspecteren van uw auto in onze vestiging.

Kleine schade aan auto vrijdag 23 augustus 2013

Heb je bij het achteruitrijden niet goed gekeken en per ongeluk een paaltje geraakt? Of heeft een fikse hagelbui zijn sporen nagelaten op je auto? Deze en andere ongelukjes zitten helaas in een klein hoekje. Je kunt er niets aan doen, maar de schade moet wel gerepareerd worden. Is het verstandiger om de reparatiekosten uit eigen zak te betalen, of kun je beter een schadeclaim indienen bij je verzekeraar?

Bij schade gaan de meeste mensen direct na of hun autoverzekering dekking biedt en eventueel uitkeert. Ze staan er op dat moment niet bij stil dat een schadeclaim hen op lange termijn juist geld kan kosten. Afhankelijk van je verzekering, je schadevrije jaren en het wel of niet hebben van een no-claim beschermer, kan het claimen van een schade namelijk duurder uitvallen dan wanneer je de reparatie uit eigen zak betaalt.

   

Claimen bij autoverzekering of niet

Of het verstandig is een kleine schade aan je auto te claimen bij je autoverzekering, hangt af van een aantal factoren. Heb je schadevrije jaren opgebouwd, dan ontvang je van je verzekeraar een korting op de premie. Een schadeclaim zal tot gevolg hebben dat je terugvalt in het aantal schadevrije jaren, waardoor ook je premie hoger zal uitvallen. Je ontvangt dan immers minder korting. Over het algemeen duurt het lang voordat je de schadevrije jaren weer naar het oude niveau hebt teruggebracht. Het is dus de vraag of de uitkering van je verzekeraar opweegt tegen de hogere premie die je vanaf dat moment betaalt. Veel verzekeraars rekenen bij een schadeclaim bovendien een eigen risico van bijvoorbeeld 150 euro. Dat is het bedrag dat je sowieso uit eigen zak dient te betalen als je schade claimt. Vallen de reparatiekosten zo laag uit dat ze gelijk of bijna gelijk zijn aan de hoogte van het eigen risico, dan kun je ze beter zelf betalen.

   

Klein schade aan uw auto?

Informeer naar de betaalbare mogelijkheden bij Endes voor klein schade reparaties.

Blog categorie: Autoverzorging, Schadeherstel, Lease, Algemeen

Uw bericht is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

Uw aanvraag is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

error
Fout

Onbekende fout. Probeert u het later nog een keer.