Reservation
Contactgegevens

Definitieve prijs kan afwijken na het inspecteren van uw auto in onze vestiging.

Benzine, diesel of LPG? dinsdag 28 juli 2015

Bij het kopen van een gebruikte auto rijst altijd de vraag, ga je voor een benzine of diesel? En dan zijn er ook nog enkele auto’s uitgerust met een LPG installatie. Wat zijn daar nou de voor- en nadelen van?

Tanken voor een spotprijs

Iedereen kent ze wel, de borden met prijzen bij een tankstation. Waar LPG je bijna niks kost per liter, betaal je de hoofdprijs voor benzine. Diesel blijft daar tussen hangen. Dus zou je er eigenlijk al vanuit gaan dat wanneer je veel rijdt de keuze op LPG zal vallen. Helaas valt het in praktijk erg tegen, aangezien je voor LPG meer wegenbelasting betaalt en ervoor zorgt dat de auto meer onderhoud nodig heeft. Een auto die op LPG rijdt moet regelmatig naar de garage om de kleppen te laten bijstellen. Daarnaast levert de auto flink wat vermogen in wanneer deze op LPG loopt. 

Omslagpunt

Benzine of diesel dus. Wanneer kies je nou voor benzine en wanneer voor diesel? Dat ligt simpelweg aan het aantal kilometers die je jaarlijks maakt. Diesel heeft als voordeel dat het een stuk minder kost per liter en minder onderhoud nodig heeft dan een benzinemotor. Het enige nadeel is dat je een stuk meer mag betalen voor wegenbelasting, maar dat omslagpunt zit bij zo’n 12.000 km. Dus, rij je meer dan 12.000 km per jaar? Dan is diesel de juiste keuze.

Blog categorie: Algemeen

Uw bericht is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

Uw aanvraag is ontvangen.

U wordt zo snel mogelijk teruggebeld door onze klantenservice.

error
Fout

Onbekende fout. Probeert u het later nog een keer.